fbpx
Menu Close

VIRTUALNA I PROŠIRENA STVARNOST

VR / AR / XR

 

Izrada originalnih iskustava i interaktivnih sadržaja u virtualnoj i proširenoj stvarnosti.

 

 

Kreiramo vrhunski osmišljena i producirana nezaboravna iskustva

 • VR – virtualna stvarnost – info centri, interpretacijski centri, muzeji, eventi
 • AR – proširena stvarnost – info centri, interpretacijski centri, muzeji, eventi
 • osmišljavanje koncepta, scenarija i mehanike interakcije
 • izrada originalnih virtualnih svjetova i likova
 • dizajn likova i prostora
 • izrada kompletnih 3D okruženja
 • implementacija video materijala snimljenih na greenscreen-u u 3D okruženja
 • dodavanja grafika i animacija na snimljeni VR materijal
 • stereoskopska 360° slika
 • 360° snimanje audio materijala

VR/AR iskustva koja smo osmislili i producirali za naše klijente

Uđite u novu stvarnost

Želite li u vašem muzeju ili interpretacijskom centru zadiviti posjetitelje?

Želite li da klijenti na eventu dožive iskustvo koje će prepričavati svima?

Kreirajmo zajedno nezaboravna iskustva pomoću tehnologija virtualne i proširene stvarnosti koje se strelovito razvijaju i postaju sve privlačnije i publici i kreativcima.

No, prije svega – definicije:

VR naočale, virtualna stvarnost, virtualna i proširena stvarnost, VR, AR, XR, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

Virtualna stvarnost (virtual reality, VR) je oblik računalne simulacije u kojoj korisnik ima dojam da se nalazi u potpuno novom svijetu, različitom od onoga u kojem živi. Gotovo sva njegova osjetila zaokupljena su podražajima iz tog novog svijeta. Kada stavi naočale ili kacigu, korisnik percipira svijet kojega može razgledati pomičući glavu u svim smjerovima. U slučaju interaktivne virtualne stvarnosti, korisnik pomoću pokreta glave, glasa ili posebnih kontrolera može utjecati na virtualni svijet.

2D knjiga sa prikazom mobitela i konjanika koji izlazi iz knjige, virtualna i proširena stvarnost, VR, AR, XR, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

Proširena stvarnost (augmented reality, AR) je oblik računalne simulacije u kojoj se fizička stvarnost nadograđuje virtualnim elementima. Globalno najpoznatiji primjer aplikacije koja koristi proširenu stvarnost je svakako Pokemon GO. Korištenjem mobilne aplikacije ova igra povezuje stvarni svijet i geolokacijske podatke s virtualnim sadržajem. Igrači šeću stvarnim svijetom u potrazi za Pokemonima koji se nalaze na stvarnim lokacijama, ali su potpuno virtualni.

korištenje VR naočala, mobitela i ekrana na dodir, XR, MR, prošireno doširena stvarnost, virtualna i proširena stvarnost, VR, AR, XR, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

Prošireno doširena stvarnost (slobodan prijevod) – odnosi se na Extended Reality, XR i Mixed Reality MR koji imaju za cilj još više informacija dovesti u virtualne i stvarne svjetove.

Javite nam se i saznajte što možemo učiniti za vas!

Kako pristupamo stvaranju nove stvarnosti?

Kada kreiramo sadržaj za medije koji su izuzetno novi u primjeni i čija se tehnologija mijenja izuzetnom brzinom, treba na umu imati specifičnosti samog medija.

Što to znači?

Primjerice, kada kreiramo iskustvo za virtualnu stvarnost naš ekran više nije pravokutna ploha, već kugla čiji sadržaj možemo otkrivati mijenjajući kutove promatranja. Zato pri kreiranju VR i AR iskustava naš tim istražuje najnovija postignuća u mediju, te razmišlja out-of-the-box kako bi osmislio iskustvo koje će se savršeno uklopiti u okvire novog medija.

Naš tim suvereno barata i tehničkim i kreativnim aspektima virtualne i proširene stvarnosti. Projekte realiziramo zajedno s vama, pokušavajući pronaći iskru inspiracije koja će nam pomoći da izgradimo potpuno novi svijet za vaše posjetitelje.

Kakva iskustva možemo stvoriti zajedno?

Tehnologije virtualne i proširene stvarnosti nude beskrajno igralište za kreativce.

Ipak, bezbrojne mogućnosti tehnologije nikada ne bi trebale biti svrha samima sebi.

U kreiranju novog iskustva uvijek nam je u središtu čovjek kojem želimo pružiti nezaboravan bijeg iz svakodnevice u jednu sasvim drugu stvarnost.

Kakve sve stvarnosti možemo stvoriti za vas?

dva dinosaura brontosaur i peterosaur, prošetajte sa izumrlim životinjama, virtualna i proširena stvarnost, VR, AR, XR, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

Zamislite kako u proširenoj stvarnosti možete šetati s dinosaurima, špiljskim medvjedima i mamutima, pogledati ih iz svih kuteva, a uz to i sačuvati živu glavu.

DMC DeLorean auto iz filma Back to the future, putujete kroz vrijeme, virtualna i proširena stvarnost, VR, AR, XR, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

Zamislite da vas, u trenutku kada stavite naočale za virtualnu stvarnost, prebacimo 2000 godina u prošlost.

Oko vas je buka, lašte s mačevi a publika urla. Vi se nalazite zajedno s gladijatorima koji upravo izlaze na užareni pijesak arene.

Svjedočit ćete borbi na život ili smrt iz prve ruke.

dvije ruke grade kadar sa planetom zemljom u sredini, pogledajte svijet iz druge perspektive, virtualna i proširena stvarnost, VR, AR, XR, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

Jeste li se ikada pitali kako svijet vide ptice ili ribe? Život u zraku ili pod vodom doista mijenja način na koji gledamo svijet. Virtualna stvarnost omogućuje vam da svijet vidite nekim drugim očima. Zar to nije glavna svrha postojanja svih muzeja i interpretacijskih centara?

povijesni spomenici, sfinga, grčki hram i piramida, sačuvajte spomenike i prirodu, virtualna i proširena stvarnost, VR, AR, XR, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

Veliki broj posjetitelja može naruštiti sklad spomenika i zaštićenih prirodnih područja. No, ne bi bilo pravedno ni posjtetiteljima uskratiti iskustvo razgledanja impresivnih atrakcija. Proširena stvarnosti vam može pomoći! Za vas možemo pretočiti ambijent spomenika ili krajolika u virtualnu stvarnost, čuvajući njegov integritet, a u isto virjeme omogućujući posjetiteljima da uživaju u atrakciji.

VR naočale sa odsjajem joysticka i maturalnom kapom, kroz igru se najbolje uči, virtualna i proširena stvarnost, VR, AR, XR, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

I virtualna i proširena stvrnost nude vam mogućnost da kroz igru poučite publiku o stvarima koje su vam bitne. Virtualna stvarnost nudi interaktivnost pomoću posebnih kontrolera kojima posjetitelji mogu upravljati igrom. Proširena stvarnost pruža vam mogućnust da u stvarnom ambijentu pomoću virtualnog sadržaja potaknete posjetitelje da na inovativan način nauče nešto novo.

tri nasmijana smajlića sa VR naočalama, zadivite posjetitelje eventa, virtualna i proširena stvarnost, VR, AR, XR, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

Često razmišljate kako impresionirati poslovne partnere i posjetitelje na eventu? Pružite im zadivljujuće iskustvo u virtualnoj stvarnosti. Uštedite na dizajnu interijera i uložite budžet u osmišljavanje nesvakidašnjeg virtualnog svijeta kojeg posjetitelji nikada nisu posjetili.

zaposlenici sa VR naočalama gledaju u ekran sa play ikonom, educirajte svoje zaposlenike, virtualna i proširena stvarnost, VR, AR, XR, interaktivan sadržaj, interaktivni sadržaji

Pružite svojim zaposlenicima siguran i poticajan virtualni svijet u kojem bez mnogo stresa mogu usvojiti nove vještine strateški važne za vaše poslovanje.

VIRTUALNA STVARNOST - Pregled platformi

Velike tehnološke korporacije poput Facebooka i Microsofta ulažu silna sredstva u razvoj platformi za proširenu stvarnost, pa tržište postaje sve kompetitivnije. Ne brinite, mi ćemo vam pomoći odabrati pravu platformu za vaše iskustvo. S obzirom da tehnologija munjevito napreduje, najbolje je odabrati platformu nakon što se samo iskustvo razvije, kako biste osigurali optimalan omjer cijene i kvalitete.

Trenutno su na tržištu dostupne sljedeće platforme velikih proizvođača:

 • Oculus Quest 1,2
 • Oculus Rift + Touch
 • Valve Index
 • HP Reverb G2
 • HTC Vive PRO 2
 • HTC Vive Cosmos
 • PlayStation VR

Zašto smo vaš najbolji suputnik kroz nove stvarnosti?

 • naš multidisciplinarni tim odličan je u stvaranju virtualne i proširene stvarnosti
 • stvaramo sadržaj koji je potpuno prilagođen novim medijima
 • stvaramo iskustva koja se uklapaju u cjelinu putem kreativnog elaborata ili marketinške strategije
 • iza nas su godine iskustva u radu s interpretacijskim centrima i muzejima
 • razumijemo da tehnologija nije svrha samoj sebi – ona je samo alat za stvaranje nezaboravnog iskustva

Javite nam se i saznajte što možemo učiniti za vas!