3D animacija

3D ANIMACIJA

 • KOMPLETNA USLUGA: od koncepta, modeliranja i renderiranja, do 3D animacije i finalizacije
 • SAVJETOVANJE: kako najbolje uklopiti 3D animaciju u vašu viziju i strategiju ?
 • KVALITETA: vrhunski rezultati, isporučeni na vrijeme

Usluge 3D animacija i 3D modeliranja koje nudimo:

 • 3D modeliranje i 3D animacija, low-poly i high-poly
 • Karakterna animacija 3D likova
 • Modeliranje i animacija prostora, interijera i eksterijera
 • Kreiranje 3D modela fizičkih proizvoda i animiranje
 • Motion Capturing sustav, za lice, tijelo i prste
 • VR/AR razvoj interaktivnih iskustva
 • 3D motion graphics, dinamična tipografija
 • Animacije za TV reklame, spotove, filmove, …
 • Vizualni efekti, simulacije, eksplozije, dimovi, vode, …
 • Animacije za digitalni marketing i web video
 • Fotogrametrija

3D animacije koje smo napravili za naše klijente:

Kada Vam treba 3D animacija?

Profesionalna 3D animacija ima niz primjena, od marketinga i zabave do tehničkih rješenja. Uz 3D animaciju možete fotorealno prikazati protip nečega što još fizički ne postoji kao i stvoriti jedinstvene, kompleksne svjetove. Također, 3D vizualima i elementima možete oplemeniti živo snimljeni materijal, od ekspanzije setova do prikrivanja neželjenih stvari u kadru.

Logotip tvrtke podiže vrijednost brenda kad se nalazi u upečatljivoj animaciji.

Tehnička demonstracija i prezentacije proizvoda brzo i efikasno mogu pokazati njihove odlike i koristi jer puno puta jednostavno nije moguće nešto snimiti u živo.

Video sa 3D elementima privlači pozornost i širi mogućnosti onoga što se sa klasičnim snimanjem može postići.

Pogledajte naš showreel 2D/3D animacija:

Proces izrade 3D animacija

Koncept i planiranje - razrada ideje

1. Koncept i planiranje – razrada ideje

Zajedno sa vama ćemo definirati stil 3D animacije kakvu trebate. Mašta naših kreativaca je beskonačna ali ideju treba znati i izvesti, tu nastupa kvalitetno postavljanje projekta prema najbitnijim faktorima, proračunskim mogućnostima i vremenu.

Modeliranje - stvaranje nove stvarnosti

2. Modeliranje – stvaranje nove stvarnosti

Ideje pretvaramo u konkretne trodimenzionalne modele. Ovisno o finalnoj svrsi takvi modeli mogu biti sa puno poligona ili sa malo poligona.

Teksturiranje/Shaderi - farbanje ploha

3. Teksturiranje/Shaderi – farbanje ploha

Teksture daju modelu život. Da li želite da animacija izgleda realno kao predmet u stvarnom životu ili poput crtanog lika, mi ćemo se pobrinuti da to dobijete. Izrada tekstura može biti digitalno crtana, obrađena, skenirana, … a najčešće je kombinacija uz digitalnu doradu. Shaderi, sa druge strane, definiraju sam prikaz teksture, njeno renderiranje u prostoru.

Rigging/Skinning - izrada kontrola pokreta

4. Rigging/Skinning – izrada kontrola pokreta

Rigging je postavljanje kostura lika ili predmeta kojeg se može kontrolirati za vrijeme animiranja. Ovisno koliko će se neki model trebati animirati, i koje kontrole želimo imati, odlučuje se o kompleksnosti pristupa.

Animacija - iluzija pokreta

5. Animacija – iluzija pokreta

Ulijevanje života kroz definiciju smjera i način gibanja modela kroz prostor. Mogućnosti su beskrajne, od realnog do stiliziranog kretanja. Nekoliko je vrsta pristupa animiranju likova. Sa jedne strane imamo klasični keyframe pristup, gdje se pojedini objekti individualno animiraju, sa druge strane imamo i mogućnost snimanja pokreta sa glumcem te naknadno prebacivanje pokreta na 3d model.

Kamere - definicija kadra

6. Kamere – definicija kadra

3D animacija pruža mogućnosti kakve se sa stvarnim kamerama ne mogu izvesti. No, sa druge strane često se sa kompjuterskim kamerama nastoji napraviti klasičan pokret kamere, kao da je sniman u stvarnosti. To je prvenstveno vidljivo u nastojanjima da osim pokreta kamera ima “osjećaj” klasične kamere u vidu objektiva koji se koriste za pojedine kadrove kao i određenih distorzija slike koje klasične kamere imaju.

Osvijetljenje - vidljiva filmičnost

7. Osvjetljenje – vidljiva filmičnost

Zahvaljujući osvjetljenju, scena može izgledati identično stvarnoj situaciji ili kompletno nadnaravno. bez svjetlosti nema slike ali prava je umjetnost namjestiti dobro svijetlo, bilo to za osvijetliti packshot proizvoda ili kompletno digitalnu scenu. Kod ubacivanja CGI 3D render elemenata u živu sliku osnovni zadatak je namjestiti najtočnije osvjetljenje na 3D elementima da izgledaju kao snimljeni na pravoj lokaciji.

Renderiranje - izrada sličica

8. Renderiranje – izrada sličica

Ovo je završni dio procesa 3D animacije. Kad su svi elementi spremni pristupa se izradi finalnih sličica. No, 3d elementi, a prvenstveno cijeli 3d prostor, može postati jako zahtjevno za rendati ako se scena i elementi ne optimiziraju dobro. Neovisno da li se ide na render farmu ili se renda u studiju, optimizacija je nužna kako vrijeme rendanja nebi previše naraslo.

Integracija - kompozitiranje render elemenata

9. Integracija – kompozitiranje render elemenata

Izrendanu 3D animaciju ubacujemo u snimljeni video ili kombiniramo sa drugih 3D elementima i pozadinama. Spoj pojedinih slojeva kao i spoj sa drugim elementima, stvara dojam fotorealizma. Po potrebi dodajemo specijalne efekte i dorađujemo detalje, stručno rečeno peglamo sliku. Tako finalizirani kadrovi vračaju se u montažu ili se samostalno eksportiraju u potrebne formate.

Zašto odabrati Brojku?

Poštujemo rokove, borimo se za kvalitetu, imamo strast i viziju, … sve to uz dvadeset godina iskustva kroz koje smo radili na mnogobrojnim projektima velikih i malih klijenata. Uz agilni pristup, čvrstu kontrolu, oko za detalje i vrhunski tim u mogućnosti smo proizvesti najbolji sadržaj za vaše potrebe.

Brojka produkcija, Čazmanska 2, 10.000 Zagreb, Hrvatska

Glavni dio našeg animacijskog tima nalazi se u Zagrebu, Hrvatska, ali dio suradnika nam je raštrkan po cijeloj Europi. Naučeni smo raditi na daljinu preko konferencijskih poziva, zoom-a, skype-a, … svega onoga što pospješuje komunikaciju unutar tima ali i prema klijentu.

Brendovi i tvrtke koje su nam dale svoje povjerenje:

Addiko bank
British council
Gong
Karlovačko
Oryx grupa
RBA

Adris
Croatia Osiguranje
Hrvatska Lutrija
Kraš
Playstation
SAMSUNG
As osiguranje
Foreo
Hrt
Loreal
Podravka
Zagrebacka banka

Cijena 3D animacije

Teško je točno procijeniti trošak sve dok se nema konkretni scenarij i režijska razrada, dok se ne vidi što i kako bi se radilo. Po njima se onda radi produkcijska razrada i sam proračun. Sve drugo su grube procjene prema informacijama koje imamo i primjerima koje vam možemo pokazati. Tu je jako bitno da se savršeno razumijemo u vašim željama i našoj realizaciji istih.

Čim više informacija nam možete dati to vam bolju ponudu proračuna možemo postaviti. Tu je jako bitno da nam objasnite što želite reći i kome to želite reći. Drugačiji je pristup u ovisnosti o industriji i/ili tržištu kojem se obraćate. Pokažite nam neki primjer stila koji vam se sviđa. Može to biti i samo statička slika ili glazba kakvu si zamišljate u pozadini. Sve to nam može pomoći kako bi osmislili najbolju 3D animaciju za vaše potrebe.

Često postavljana pitanja – 3D animacija